Ratatapahtuma

SEINÄJOEN VAUHTIAJOT JÄRJESTÄÄ SUOMEN AINOALLA
KATURADALLA KAIKKIEN AIKOJEN MOTORSHOWN


Vauhtiajot tavoittelee viime vuoden kävijäennätystä


Seinäjoen Vauhtiajot panostaa tänä vuonna ratatapahtuman ohjelmistoon, kun taas rataluokkia nähdään vähemmän kuin aikaisemmin. Vauhtiajot järjestää Suomen suurimman motorshown Seinäjoelle, jonka toivotaan houkuttelevan paikalle jopa 60 000 kävijää viime vuoden tyyliin. Radalla nähdään tänä vuonna kaikkea rallista lentokoneisiin. Seinäjoen Vauhtiajoilla päästään ihailemaan Crazy Drivers Monster Truck -showta, Rallycross Supercar -lähtöjä, driftingiä, ATV mönkijäkilpailua, Supermotoa, asuntovaunujen kanssa kilpailtavaa Caravan Racea, Nitro Super Bikeja, Tuning & American car -show, moto- ja rallicrossia, rallin B-ryhmän näytösajoa sekä taitolentonäytöstä!
Radalla kilpaillaan Legends – ja Gran Turismo -sarjoissa.


Vauhtiajoilta Golden Ticket Varsovaan!


Vauhtiajoilla ajetaan yhteistyössä Riku Tahkon ja Monster Energyn kanssa Vauhtiajot Battle -osakilpailu, josta voittajalle on palkintona Golden Ticket Gymkhana Grid -finaaliin Varsovaan 7.-8. syyskuuta.
Kilpailu järjestetään Suomessa vasta toista kertaa historiassa ja ensimmäisen vastaavanlaisen Espoon Vermossa 2017 järjestänyt Riku Tahko kertoo kilpailun olevan teknisesti vaativa, mutta myös näyttäviä drifting -elementtejä sisältävä.


- Kilpailu järjestetään kuljettaja vastaan kuljettaja pudotuskilpailuna, josta voittajalle on luvassa Monster Energyn kustantama finaalimatka Puolan Varsovaan. Voitto on koko paketti, kun voittajalle kustannetaan sekä osallistuminen että matkat finaaliin. Kuljettajat kilpailevat teknisesti vaativalla radalla, josta ei renkaiden savua puutu, kommentoi osakilpailua järjestävä Riku Tahko

Etelä-Pohjanmaan urheiluautoilijat pitävät välivuoden Vauhtiajot kilpailun johtamisesta. Tänä vuonna kilpailun vie läpi Radalle.com -järjestö, jolla on kokemusta ratatapahtumien järjestämisestä jo 20 vuoden ajalta.


- Heillä on näkemystä eri puolilta Suomea järjestetyistä kilpailutapahtumista, heidän ratatapahtumissaan on enemmän aina moottorishowta kuin kilpailevia rataluokkia.


Radalle.com on onnistunut keräämään yleisöä tapahtumiinsa show-elementeillä enemmän kuin perinteiset SM-ratakilpailut. He ovat järjestäneet onnistuneita  kilpailuita esimerksi Jurvassa, Kemorassa ja Ahvenistossa. Heidän tapahtumissaan kiertää myös uskollisia osallistujia ympäri Suomen.


Uskon, että kun yhdistämme Suomen suurimman ratatapahtuman Seinäjoen Vauhtiajot Radalle.comin kanssa ja teemme yhteistyötä sisällön ja markkinoinnin parissa, on se meille positiivinen uudistus, kertoo tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.


Vaikka Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat pitävätkin välivuoden kilpailun järjestämisestä, radan rakentaminen ja ylläpitäminen on edelleen heidän vastuullaan. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat jatkavat kilpailun järjestämistä taas vuonna 2020.


-Tänä vuonna pyrimme olemaan koko Suomen suurin moottoriurheilushow, jossa on varmasti jyskettä ja pauketta kaikkeen makuun Nitropyöristä driftingiin ja monsteriautoihin, unohtamatta tietenkään varikkotyttöjä. Shown lisäksi tietenkin Legends -luokan pääkilpailu ajetaan Seinäjoen Vauhtiajoilla kuten aina ennenkin. Olemme saaneet palautetta siitä, että erilaisia näytöksiä halutaan lisää rataluokkien sijasta. Nyt olemme toteuttaneet toiveen ja ohjelmistoa julkaistaan vielä lisää! Uskomme, että show palvelee yleisöä paremmin kuin pelkät rataluokat. Näin suurta moottorishowta ei ole vielä Suomessa nähtykään, kertoo Keskinen.

 

 Caravan Race

 

 Fouga Magister -hävittäjälentonäytös

 

 Fmx freestyle motocross

 

 Sportbike Freestyle

 Legends

 

 Gran Turismo

 

 Nitro Bike

 

 Dragster Kiihdytysauto. Noin 3000 hevosvoimaa ja moottoritilavuus 8,4 litraa

 

 Supermoto

 

 Drifting show

 

 Rallycross Supercars

 

MONSTER TRUCKIN KYYTIIN! Vauhtiajoilla pääsee lauantaina ja sunnuntaina 5 euroa per henkilö. Kyyditys on ikärajaton. Pääsuoran katsomoalueen takana olevalla hiekkapihalla.

 

 Crazy Drivers Stunt Show

 

ATV-mönkijä

 

 Tuning Car -show

 

 

Ratatapahtuma 20.-21.7.

 

Lauantai 20.7.

 

Rata

10:20 Legends Warm-up 

10:40 The Gran Turismo +

Touring Car Warm-up

11:00 Drifting Warm-up

11:20 Supermoto + ATV Warm-up

11:40 Rally B

11:50 FMX Freestyle

12:00 Supermoto + ATV Näytös

12:20 Drifting Näytös

12:40 Nitro Superbike +

Dragster

13:00 Legends 1 Aika-ajot 

13:20 Legends 2 Aika-ajot

13:40 The Gran Turismo +

Touring Car Aika-ajot

13:50 FMX Freestyle 

14:00 Tauko

14:20 FMX Freestyle

14:30 Lentonäytös

14:40 Crazy Drivers Stunt show

15:00 Supermoto + ATV

15:20 Drifting

15:40 Legends R1 15 kierrosta

16:10 The Gran Turismo +

Touring Car R1

 

Vauhtiajot Battle

9:00 Ohjaajakokous

9:30 Vapaat harjoitukset

12:00 Tauko

13:00 Välierät

15:00 Tauko

16:00 Finaalit

 

Sunnuntai 21.7.

12:15 Legends Warm-up

12:30 The Gran Turismo +

Touring Car Warm-up

12:45 Drifting Warm-up

13:00 Supermoto + ATV Warm-up

13:15 Crazy Drivers Stunt show

13:30 Legends R2

14:10 The Gran Turismo +

Touring Car R2

14:40 Drifting Näytös

15:00 Supermoto + ATV Näytös

15:15 Caravan Race

 

*Järjestäjä pidättää oikeudet ohjelma- ja aikataulumuutoksiin*