Uutiset

SEINÄJOEN VAUHTIAJOISSA EI YHTÄÄN KORONATARTUNTAA!


21.08.

Emme usko, että tapahtumien hygieniajärjestelyjen osalta on paluuta entiseen.


Mediassa on ollut paljon keskustelua korona-ajan tapahtumien turvallisuudesta ja erityisesti turvavälien toteutumisesta yleisön keskuudessa. Sunnuntaina tulee kaksi viikkoa Vauhtiajot Race & Rock -festivaalin päättymisestä, ja järjestäjä Loud’n Live Promotions on vahvistanut Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä, että Vauhtiajoilta ei ole tullut yhtään uutta tartuntaa eikä festivaalilla ole tapahtunut joukkoaltistumisia koronavirukselle.

"Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja pyrimme kaikin mahdollisin erityisjärjestelyin turvaamaan kaikkien festivaalikokemuksen. Emme usko, että tapahtumien hygieniajärjestelyjen osalta on paluuta entiseen, ja pyrimme osaltamme pitämään korkean hygieniatason tapahtumissamme jatkossakin", Kalle Keskinen kertoo ja jatkaa: "Tästä syystä panostimme ja tulemme panostamaan erityisjärjestelyihin enemmän kuin mitä viranomaiset meiltä vaativat. Tälle vuodelle laskimme asiakaskapasiteettia ja lisäsimme istumapaikkoja, jotta turvavälien pitäminen olisi kaikille mahdollista. Asiakkaat näkivät varsinkin istumapaikkojen lisäämisen selkeänä lisänä palveluihimme."

Pandemiarajoitukset otettiin huomioon koko festivaalin ajan ja tapahtuma toteutettiin erityisjärjestelyin. Jokainen festivaalivieras sai halutessaan hengityssuojan ja alue oli suunniteltu THL:n ja STM:n ohjeiden mukaan. Suunnitelmat olivat olleet myös AVI:ssa kommentoitavana. Festivaalialueella oli käsienpesu- sekä käsidesipisteitä asiakkaiden käyttöön. Alueella huolehdittiin jatkuvasta siivoamisesta ja pintojen desinfioinnista.

Vauhtiajoissa otettiin koronan torjuntaan käyttöön myös kotimaisen Nanoksi Finlandin Valokatalyysi, jonka näkymätön pinnoite siivoaa pöydät ja vessat minuutin välein. Samaa teknologiaa on käytetty jo aiemmin suomalaisissa huvipuistoissa ja sisäleikkipuistoissa.

"Istumapaikat olivat tapahtumassa ylimitoitettu kävijöihin nähden, jotta jokaiselle asiakkaalle varmasti löytyisi sopiva paikka istua ja jotta turvavälien noudattaminen olisi mahdollista. Istumapaikat oli sijoiteltu alueen muotoon ja kokoon nähden parhaille mahdollisille paikoille kattaen lähes koko alueen. Yleisön pakkautumista lavan eteen aiheuttamaan turvattomia tilanteita pyrittiin välttämään jakamalla yleisö lavan edessä selkeästi kahteen osaan, joiden välillä ei voinut liikkua lavan edestä."

"Yleisömäärän kapasiteettia oli myös laskettu aiempiin vuosiin nähden asiakkaiden turvallisuuden takia. Yleisöä lohkoessa on otettava huomioon myös mahdolliset pelastustoimenpiteet. Lavan edustan täyttäminen pöydillä tai aidoilla olisi ollut turvallisuusriski", Keskinen toteaa.

Aluehallintovirastoa myös konsultoitiin tapahtuman aikana.

"Haluamme kiittää asiakkaitamme, jotka myös osaltaan pitävät huolta ohjeistusten noudattamisesta sekä omasta ja muiden terveydestä. Lisäksi iso kiitos pitää sanoa myös myös kaikille työntekijöille heidän panoksestaan. Järjestämiemme festivaalien, Vauhtiajojen ja Saaristo Openin, panos hankalasta tilanteesta kärsivälle kulttuurialalle on suuri työllistäessämme suoraan tai välillisesti Vauhtiajoilla 500 ja Saaristo Openissa jopa 600 henkeä," Kalle Keskinen sanoo.


Loud’n Live Promotions järjestää Saaristo Open -festivaalin Kaarinan Hovirinnan rannassa 27.-29.8.2020. Tapahtumassa noudatetaan samoja jo Vauhtiajoissa hyviksi todettuja erityisjärjestelyjä asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi. 


Takaisin uutisiin

Yhteistyökumppaneitamme

KOFF Mainostoimisto Semio Lanson Battery
Sokos Hotels EEPEE Lippu.fi Tiketti.fi