Uutiset

SEINÄJOEN VAUHTIAJOT JULKAISEE LISÄÄ ARTISTEJA


09.03.

Vuosien varrella jo legendaariseksi muodostunut musiikkifestivaalia ja rataurheilua yhdistelevä Vauhtiajot Race & Rock -tapahtuma järjestetään tulevana kesänä Seinäjoella 16.-19.7.2020. Vuosittain kasvavan yleisön keräävä Vauhtiajot järjestetään tuttuun tapaan Seinäjoen keskustassa ja Kapernaumissa. Tapahtuman uudistunut iltatapahtuma-alue säilyy hyväksi todettuun tapaan K-18 -alueena.

 

VAUHTIAJOJEN LAVOILLE HUIPPUARTISTEJA

 

Suomen menestyneimpiin artisteihin lukeutuva Chisu nähdään kesällä Seinäjoella. Reilun kymmenen vuoden aikana Chisu on saavuttanut jo melkeinpä kulttimaineen suomalaisella viihdekentällä. Oman tuotantonsa säveltävän, sanoittavan, sovittavan ja tuottavan artistin palkintokaapista löytyykin rivi Emma-palkintoja sekä esiintyminen esimerkiksi Vain Elämää -ohjelmassa. Chisun tunnetuimpaan tuotantoon kuuluvat kappaleet Mun koti ei oo täällä, Sama nainen ja Sabotage. Chisu uudistui vuonna 2019 julkaisemalla laajalti kehutun Momentum 1, 2, 3 -albumikokonaisuuden vuoden 2015 Polaris -albuminsa jälkeen. Keikoillaan Chisu yhdistelee uutta ja vanhaa Chisua.

 

Elastinen on artisti, tuottaja ja vuoden 2013 Positiivisin suomalainen. Elastisen hymy valaisee myös Vauhtiajojen lavan tulevana kesänä. Elastinen on suurelle yleisölle tuttu Vain Elämää -ohjelman lisäksi Fintelligens -ja Profeetat -duoista sekä hiteistään Supervoimii ja Loppuun asti. 

 

Ellinoora on uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä, jonka lahjakkuutta on päästy todistamaan myös Vain Elämää -televisio-ohjelmassa. Ellinooran menestysalbumit Villi lapsi sekä viime vuonna julkaistu Vaaleanpunainen vallankumous ovat ylittäneet kulta- ja platinarajoja. Tämä lahjakas muusikko on saanut tunnustusta itse kirjoittamistaan hittikappaleista kuten Leijonakuningas ja Elefantin painoEllinoora on valovoimainen live-esiintyjä, jonka tulkinta saa katsojan kananlihalle. 

 

Maija Vilkkumaa on ollut suomalaisen musiikin kulmakivi ja edelläkävijä jo 1990-luvulta. Maija Vilkkumaa on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä artisteista. Myös kirjailijana tunnetun Vilkkumaan palkintokaapissa komeilee jopa 5 Emma-palkintoa. Vilkkumaa on yleisölle tuttu myös Vain Elämää -ohjelmasta. Energinen Maija Vilkkumaa tuo live-esiintymisellään rock ’n’ rollia Seinäjoen keskustaan. 

 

Suomen suosituimmaksi räppäriksikin kutsuttu Pyhimys saapuu Seinäjoelle heinäkuussa. Pyhimys on tunnettu moniulotteisista ja ajatuksia herättävistä lyriikoistaan ja samoilla sanoilla voidaan kuvailla myös miehen artistipersoonaa. Soolotuotantonsa ohella Pyhimys on tunnettu myös Teflon Brothers sekä Ruger Hauer -yhtyeistä. Soolotuotannollaan suursuosioon viimeistään vuonna 2018 Tapa poika -albumillaan noussut Pyhimys on kerännyt takanreunalleen vuoden 2019 Emma-gaalasta kuusi palkintoa, esiintynyt Vain Elämää -ohjelmassa sekä ehtinyt tehdä Teflon Brothers -yhtyeessään jo suomalaista musiikkihistoriaa. Sielukas ja suorapuheinen Pyhimys hurmaa vähäeleisellä live-esiintymisellään.

 

Tätä on odotettu! Suurlähettiläät yhtyeen pitkä keikkatauko katkesi vuonna 2019, kun yhtye palasi festivaalilavoille. Suomalaisten ikisuosikin hitteihin kuuluvat muun muassa Elokuun 11,, Kun tänään lähden sekä Kuka pysäyttäisi kellot, jotka ovat olleet ahkerassa radiosoitossa keikkatauosta huolimatta. Suurlähettiläiden kesän keikka Vauhtiajoilla on ainoa koko Pohjanmaalla, joten nyt on erinomainen mahdollisuus tulla tarkistamaan jo vuonna 1991 debyyttialbuminsa julkaisseen yhtyeen keikkakunto.

 

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani on luonut oman tyylinsä yli genre- ja ikärajojen. Tuure Kilpeläinen on levyttänyt musiikkia sooloartistina jo 2000-luvun alusta, mutta kiinnostus maailmanmusiikkiin herätti henkiin nykyisen kokoonpanon Kaihon karavaanin kanssa. Yhtyeen tunnettuja hittejä ovat esimerkiksi Valon pisaroita sekä Autiosaari. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani nauttivat nimensä mukaisesti kulkurielämästä keikkapaikkoja kierrellessä ja yhtyeen lavalla viihtyminen välittyy myös yleisölle.

 

 

Festivaalin aiemmin julkaistut esiintyjät ovat Tehosekoitin, Vesala, J.Karjalainen, Kaija Koo sekä Popeda.


Takaisin uutisiin

Yhteistyökumppaneitamme

KOFF Mainostoimisto Semio Lanson Battery
Sokos Hotels EEPEE Lippu.fi Tiketti.fi