Uutiset

SEINÄJOEN VAUHTIAJOT SATSAA TÄNÄ VUONNA RATAPUOLEN OHJELMAAN!


30.05.

RATALUOKKIEN LISÄKSI LUVASSA ENEMMÄN NÄYTÖSAJOJA ERILAISILLA AUTOILLA JA PYÖRILLÄ KUIN AIKAISEMMIN.


RADALLA NÄHDÄÄN: 

LEGENDS * GRAND TOURISMO * TOURING CARS * CROSSCART * DRIFTING * TIME ATTACK SPRINT *SUPER MOTO * FMX FREESTYLE SHOW * MONSTER * NASCAR NÄYTÖSAJO * TAITOLENTONÄYTÖS * STUNTFREAKS TEAM * TUNING CARSHOW * AMERICAN CAR MEETING*

Jo perinteeksi muodostunut, Suomen ainoa katuratakilpailu Seinäjoen Vauhtiajot tuo jotain uutta myös 14. kerrallaan. Tämän vuoden uutuutena ison määrän näytösajojen lisäksi on sunnuntaina ajettava Time Attack sprint! Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä ratatapahtumassa on muun muassa ilmainen moottoripyöräparkki, sekä linja-autokuljetukset keskustasta rata-alueelle.

Perinteikkyyttä vaalitaan parhaiten uudistamalla ja jokakesäisiä pieniä parannuksia tehden, toteaa Epua ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Hautala.


Tänä kesänä uutena kilpailumuotona nähdään Time attack sprint, jossa kilpailun tulokset ratkaistaan nopeimman kierrosajan perusteella. Luvassa on siis toden teolla vauhtia ja vaarallisia tilanteita!


Kilpailun tulokset ratkaistaan nopeimman kierrosajan perusteella, niin että kilpailijat ajavat yhden lämmittelykierroksen ja suoritus alkaa "lentävällä" lähdöllä. Kerralla suoritustaan on tekemässä kolme autoa noin 10 sekunnin väleillä, kuitenkin niin ettei radalle synny ns. tyhjiä hetkiä, edellisten kolmen kilpailijan ollessa radalta poistulo kierroksella, on jo kolme seuraavaa samaan aikaan lämmittelykierroksella. Kaikki kilpailijat ajavat 2-3 settiä, riippuen kilpailija määrästä ja suorituksista nopein aika ratkaisee kilpailun tuloksen.


Killpailussa on mukana Timeattack-, rallisprint- ja perinteiset rataluokat, mm Legends, Porschet, V8 Thunder, Gran Turismo, BMW Xtreme, V1600 jne... Timeattack ja Gran Turismo luokissa autojen rakentelu on hyvin rajoittamatonta, ainoastaan turvallisuusmääräyksistä pidetään kiinni, joten mukana on erittäin tehokkaita ja näyttäviä autoja

Jälleen Vauhtiajot lähtee kaikilla edellytyksillään hakemaan AKK:n vuoden parhaan kilpailun palkinto. Kyseisen palkinnon Vauhtiajot on saanut nykymuotoisena järjestettynä starttivuotenaan 2004 sekä 2008 ja 2013.


– Seinäjoen Vauhtiajot – Race & Rock -klassikko vetää lähes 60 000 livemusiikin ja vauhdin ystäviä tapahtumiinsa neljänpäivän aikana, kertoo Vauhtiajot-tapahtumakokonaisuuden isä ja promoottori Kalle Keskinen.


Liput:

1 pv ratalippu (vain portilta)
Lauantai: 20 €
Sunnuntai: 15 €

2 pv ratalippu ennakkoon 25€ (portilta 30€)

Alle 12v vanhempien seurassa radalle ilmaiseksi

*Järjestäjä pidättää oikeuden ohjelma ja aikataulumuutoksiin*


Takaisin uutisiin

Yhteistyökumppaneitamme

Radio SuomiPop KOFF Mainostoimisto Semio Kotipizza Lanson
Sokos Hotels EEPEE Ilkka Lippu.fi Tiketti.fi
Battery Maakunnan Auto