Uutiset

VAUHTIAJOT PANOSTI TURVALLISUUTEEN VUONNA 2020 


12.08.

Mediassa on ollut paljon keskustelua korona-ajan tapahtumien turvallisuudesta ja erityisesti turvavälien toteutumisesta yleisön keskuudessa. Me Vauhtiajoilla panostimme yleisön turvallisuuteen usein eri tavoin.

Koko festivaalin ajan otettiin huomioon pandemiarajoitukset sekä tapahtuma toteutettiin erityisjärjestelyin. Jokainen festivaalivieras sai halutessaan hengityssuojan sekä alue oli suunniteltu THL:n ja STM:n ohjeiden mukaan. Suunnitelmat olivat olleet myös AVI:ssa kommentoitavana. Festivaalialueella oli käsienpesu- sekä käsidesipisteitä asiakkaiden käyttöön. Alueella huolehdittiin jatkuvasta siivoamisesta ja pintojen desinfioinnista. Vauhtiajojen kosketuspinnat oli pinnoitettu Nanoksin -valokatalyysipinnoituksella, jolla alue oli mahdollisimman turvallinen ja korkea hygieniataso oli taattu. Tämä teknologia on todettu turvalliseksi jo monissa suomalaisissa huvipuistoissa ja sisäleikkipuistoissa. 

 

Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja pyrimme kaikin mahdollisin erityisjärjestelyin turvaamaan kaikkien festivaalikokemuksen. Emme usko, että tapahtumien hygieniajärjestelyjen osalta paluuta entiseen on ja pyrimme osaltamme pitämään korkean hygieniatason tapahtumissamme jatkossakin. Tälle vuodelle laskimme asiakaskapasiteettia ja lisäsimme istumapaikkoja, jotta turvavälien pitäminen olisi kaikille mahdollista. Asiakkaat näkivät varsinkin istumapaikkojen lisäämisen selkeänä lisänä palveluihimme.

 

Istumapaikat olivat tapahtumassa ylimitoitettu kävijöihin nähden ,jotta jokaiselle asiakkaalle varmasti löytyisi sopiva paikka istua ja jotta turvavälien noudattaminen olisi mahdollista. Istumapaikat oli sijoiteltu alueen muotoon ja kokoon nähden parhaille mahdollisille paikoille kattaen lähes koko alueen. Yleisön pakkautumista lavan eteen aiheuttamaan turvattomia tilanteita pyrittiin välttämään jakamalla yleisö lavan edessä selkeästi kahteen osaan, joiden välillä ei voinut liikkua lavan edestä. Yleisömäärän kapasiteettia oli myös laskettu aiempiin vuosiin nähden asiakkaiden turvallisuuden takia. Yleisöä lohkoessa on otettava huomioon myös mahdolliset pelastustoimenpiteet. Lavan edustan täyttäminen pöydillä tai aidoilla olisi ollut turvallisriski. 

 

Henkilökuntamme, viestintämme sekä festivaalin juontaja muistutti asiakkaita tasaisin väliajoin hygieniaohjeistusten noudattamisesta. Järjestyksenvalvontamme puuttui turvavälien noudattamiseen. 

 

Vauhtiajot järjestettiin voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti. Aluehallintovirastoa on myös konsultoitu tapahtuman aikana ja järjestäjä on tarttunut välittömästi toimeen AVI:n neuvojen mukaisesti. Haluamme kiittää asiakkaitamme, jotka myös osaltaan pitävät huolta ohjeistusten noudattamisesta sekä omasta ja muiden terveydestä.


Takaisin uutisiin

Yhteistyökumppaneitamme

KOFF Mainostoimisto Semio Lanson Battery
Sokos Hotels EEPEE Lippu.fi Tiketti.fi