Info

Nykymuotoisena 16. kertaa järjestettävä tapahtuma pidetään 18.-21. heinäkuuta. Päivät jakautuvat tuttuun tapaan; kolme iltaa Kirkkokadulla ja kaksi päivää radalla Kapernaumissa.

 

TAPAHTUMA-ALUEET

Iltatapahtuman alue on kokenut mullistuksen. Tällä kertaa se kattaa Kirkkokadun (välillä Vapaudentie - Koulukatu) ja osan Alvar Aallon katua. Käytössä on myös Lyseon piha sekä Virastotalon ja Teatterin välinen katuosuus.

Ratatapahtuma ajetaan tuttuun tapaan Kapernaumin teollisuusalueelle rakennettavalla katuradalla.

Iltatapahtuma on kokonaan K18.
Radalla: VIP ja anniskelualueet ovat ikärajaltaan K18.

 

VIP 

Iltatapahtumassa ja rata-alueella sijaitsee omat vip-alueensa. VIP-lippuihin sisältyvä ruokailu tapahtuu rata-alueen VIP-alueella ruokalippuja vastaan. Ruokaliput luovutetaan passipisteellä VIP-passien noutamisen yhteydessä. Kaikissa ravintoloissamme käyvät yleisimmät maksukortit (Visa Debit /Credit/Electron ja Mastercard). Kannattaa varata kuitenkin käteistä mukaan, jolloin nopeutatte palvelua myyntipisteissä. Palvelua nopeutatte myös ostamalla drinkkilippuja etukäteen.

 

 

IKÄRAJAT

Iltatapahtumassa ikäraja on K18.

Ratatapahtumassa alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi huoltajan seurassa. 

 

ESTEETTÖMYYS

 

Avustajat

Seinäjoen Vauhtiajoille avustajat pääsevät maksutta festivaalialueelle, kun avustettava on ostanut lipun festarille. Kehitysvammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi ystävänkortilla.

 

Ystävänkortin avulla kehitysvammaisen henkilön ystävä/tukihenkilö pääsee maksutta (kurssille/elokuviin/esityksiin jne.). Lue lisää: http://www.ystavankortti.fi/fi/

 

Myös muilla avustajakorteilla on mahdollista avustajan päästä ilmaiseksi sisään festivaalialueelle, kun avustaja on auttamassa liikunta- tai muun rajoitteen omaavaa henkilöä tapahtumassamme. Avustajan lippu noudetaan infopisteestä.

 

Lavanäkyvyys; onko korokkeita pyörätuoli asiakkaille?

Iltatapahtuman lavan läheisyydessä on katsomokoroke. Rata-alueelta löytyy invakatsomo.

 

Millaiset kulkuväylät tapahtumassa on? Millainen maasto on? Pääseekö alueella kulkemaan esim. pyörätuolilla kuinka helposti?

Kirkkokadun iltatapahtuman alue sijaitsee katualueella, joten kävelytien korotusta on molemmin puolin.

 

Toinen anniskelualue sijaitsee piha-alueella, jossa on hiekkapohja. Kapernaumin rata-alueella on asvaltoitua tietä, mutta myös epätasaista maastoa kulkureiteillä.

 

Inva wc:t
Iltatapahtuman festivaalialueelta löytyy inva wc:t wc –alueiden yhteydestä.

 

KIELLETYT ESINEET

Yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi pyydämme huomioimaan, että festivaalialueelle pyrkiessäsi olet huomannut jättää seuraavat esineet kotiin. Kiellettyjen esineiden kanssa pääsy alueelle estyy, kunnes olet jättänyt kielletyt esineet tavarasäilytykseen. Laittomat esineet tullaan takavarikoimaan porttitarkastuksen yhteydessä. 

 • Alkoholi ja muut päihteet sekä huumausaineet
 • Räjähteet ja ammukset
 • Teräaseet
 • Ampuma-aseet
 • Sateenvarjot
 • Retkituolit
 • Lasipullot
 • Videokamerat ja äänityslaitteet (ilman kuvauslupaa)
 • Kamerajalustat
 • Lemmikkieläimet
 • Selfiekepit

SALLITUT ESINEET

 • Avaamattomat ja tyhjät muovipullot, max. koko 0,5 l, Max 2 juomapulloa
 • Pokkarikamerat, järjestelmäkamera peruskitillä (18-55mm objektiivilla) varustettuna.
 • Laukut, jos eivät sisällä kiellettyjä esineitä
 • Fanikyltit ilman kyltin jalkaa

 


KAMERAT JA KUVAAMINEN

Iltatapahtuman esitysten videokuvaaminen, äänittäminen sekä kaupallinen kuvaaminen on kiellettyä ilman erityistä kuvaus- tai taltiointilupaa, jonka myöntää festivaaliorganisaatio tapauskohtaisesti. Kaikissa taltioinneissa toimitaan tekijänoikeuslain ja säädösten mukaisesti. Artistikuvien ottamista koskevat edellämainitut säännöt, normaalien festivaalimuistoja lisäävien valokuvien ottaminen on sallittua ja suositeltavaa. Muistathan kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä julkaistessasi festivaalimuistojasi.


Kamerana alueelle saa tuoda peruspokkarikameran sekä järjestelmäkameran, jossa on vain "peruskit" objekti (18-55mm). Suurempien objektiivien tuomiseen tarvitaan kuvauslupa. Festivaaliorganisaatio myöntää kuvauslupia vain työtehtäviin tuleville henkilöille. Kuvauslupaa voivat media-alan henkilöt hakea Talkoo & Media -sivulta löytyvällä lomakkeella.

 

Järjestyksenvalvojilla on oikeus keskeyttää kuvaaminen ilman asianmukaista lupaa. Toistuvasta kiellon noudattamatta jättämisestä voidaan henkilö poistaa festivaalialueelta, jonka jälkeen palaaminen festivaalialueelle on mahdollista ilman kuvausvälineistöä.

 

PALVELUT
MYYNTIKOJUT
Festarifiiliksessä on mukava välillä syödä ja tehdä heräteostoksia. Myyntialueet tarjoavat kaikkea mukavaa laajasta ruokatarjonnasta bändipaitoihin ja aurinkolaseista lävistyksiin. Kojuissa voit unelmaostoksesi maksaa myös yleisimmillä maksukorteilla.

ANNISKELUALUEET
Omien alkoholijuomien tuominen tapahtuma-alueelle on kiellettyä. Alueella sijaitsee 2 erillistä anniskelualuetta, joista on näköyhteys lavoille (sisäpihan anniskelusta 2. lavalle, katualueen anniskelusta päälavalle).

PANKKIAUTOMAATIT JA ALUEELLA MAKSAMINEN
Festarialueella ei ole pankkiautomaatteja, joten varaa sopivasti rahaa ennen alueelle saapumista. Käteistä käyttäessäsi nopeutat palvelua. Lähimmät automaatit löytyvät Torikeskukselta. Anniskelualueilla ja useimmissa kojuissa voi maksaa yleisimmillä korteilla.

TAVARASÄILYTYS
Sisääntulon yhteydestä löytyy tavarasäilytys, johon voit pikkurahalla jättää omaisuuttasi vartiointiin. Varo taskuttajia ja jätä mieluummin kassisi säilytykseen. Muista tarkistaa kielletyt esineet, jotta ei tarvi koukata uudestaan narikan kautta.

INFOPISTE
Infopisteen mukava porukka tietää kaiken tietämisen arvoisen festarin kulusta. Infopiste sijaitsee Lyseon tiloissa n. 50m päässä pääportista.

Infopisteen aukioloajat:

Ti 16.7 klo 14 - 18

Ke 17.7 klo 10 - 20

To-La 18.7 - 20.7 klo 10 - 23

 

Infon puhelinnumero: 040 320 6776

ENSIAPU
Alueelta löytyy ensiapupiste, jossa ammattimainen henkilökunta paikkaa mahdollisia kolhuja.

KUULON SUOJAAMINEN

Viikonloppu sisältää huikean kattauksen artisteja, toinen toistaan upeampia keikkoja sekä pärinää rata-alueella. Pitkä viikonloppu tällaisissa äänimaailmassa saattaa rasittaa korvia. Suosittelemmekin kaikille festivaalivieraille asianmukaista kuulonsuojaamista.

 

Alueelta löytyy tulppien ja suojaimien myyntipiste, jossa kuulonsuojaamisen ammattilaiset antavat vinkkejä kuulonsuojaamisesta sekä valitsevat sinulle oikeanlaiset suojaimet.


LÖYTÖTAVARAT

Iltatapahtuman löytötavarat toimitetaan narikkaan ja sieltä infopisteelle (ei auki sunnuntaina). Tiistaina tapahtuman jälkee tavaroita voi kysellä poliisilaitokselta. 

 

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Voinko jakaa useamman päivän liput/rannekkeen useamman henkilön kesken?
- Lippu on henkilökohtainen, joten et voi.

 

Voiko Vip-lippuja maksaa kulttuuri / tyky seteleillä?

- Ei voi. Ainoastaan peruslippuja ja Guest-passeja voi ostaa kulttuuriseteleillä.

 

Onko stage diving tai crowd surfing sallittua?
- Yleisen turvallisuuden nimissä sekä stage diving että crowd surfing ovat kiellettyjä.